EXPOSITIE – Jan Wagner : Pools avontuur  – Pasteltekeningen

Rhoon – De expositieruimten op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon zijn van 4 september t/m 25 september ingericht met het werk van de kunstenaar Jan Wagner.

Jan Wagner studeerde in 1962 af aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

Vanuit zijn fascinatie voor de tragiek en de schoonheid van verval zocht hij naar de weergave van de zichtbare werkelijkheid in een esthetische, schilderachtige stijl.  In deze nieuwe werkelijkheid speelde abstrahering altijd een prominente rol.

Sinds de jaren tien van deze eeuw kennen zijn tekeningen een weergave zonder enige referentie aan de zichtbare werkelijkheid.  Voor dit werk ontving hij in 2018 op de 7e Internationale Pastelbiënnale in Polen de prijs van de Programmacommissie in de vorm van een solo-expositie in de Sokol Kunstgalerie voor Hedendaagse kunst in Nowy Sacz in Polen.

Deze expositie die zowel Wagners artistieke ontwikkeling als zijn laatste abstracte werk omvatte vormt de basis voor zijn expositie bij de Stichting Kasteel van Rhoon.

De tentoonstelling wordt op 4 september om 14:00 geopend en is t/m 25 januari elk weekeinde tussen 14:00 – 17:00 uur. De toegang is gratis vrij. Meer info zie https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma/jan-wagner of op zijn website https://www.janwagner.nl/