11 SEPTEMBER OPEN MONUMENTENDAG

BROCANTE, RONDLEIDING, MUZIEK EN EXPOSITIE IN KASTEEL VAN RHOON

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2022 is “duurzaamheid”. 

Het Kasteel van Rhoon zal ook dit jaar tijdens Open Monumentdag geopend zijn voor het publiek met een aantrekkelijke programma. Let wel, het Kasteel is alleen op zondag 11 september deelnemer aan deze landelijke dag. De toegang is gratis.

Ontdek tijdens de rondleiding plekken van het kasteel waar je  normaal niet zo snel komt en laat je verrassen door andere leuke activiteiten. Er zullen in het Kasteel rondleidingen worden gegeven om 11:00 uur en om 14:00 uur. Hiervoor kan men zich ter plaatse opgeven.

Het Kasteelbos is deze dag te bezoeken met de gids van het Zuid-Hollands Landschap. Om 15:00 uur neemt Netty Wermeester u mee en vertelt over de planten en bomen in deze parkachtige omgeving.

Verder zullen er op alle verdiepingen gidsen zijn om uitleg te geven over de verschillende vertrekken en de bezienswaardigheden. In het kader van de “duurzaamheid” zal ook worden stilgestaan bij het nieuwe verlichtingsplan dat grotendeels al in gang is gezet en waarbij de aanlichting nu gedaan wordt middels elektriciteit besparende LED-verlichting

In de tuin van het kasteel is net als vorig jaar een kleine Brocante markt te vinden.


Vintuts & Vondsten, normaal te vinden in Poortugaal, zal een selectie van Brocante voorwerpen meenemen evenals Joke Verlinden.

Verder staat Cerasensa (facebook.com/cerasensa) met keramiek op de markt en het Maf. Atelier met bijzondere handgemaakte lampen.

Geniet tussen rondleidingen en de markt van een heerlijk drankje bij Coffee on Wheels en uiteraard zal er ook sfeervolle live muziek zijn van het zangduo 2Vintage (facebook.com/2Vintages) .

De Klokkezolder, bovenste verdieping van het Kasteel, is uiteraard ook open en daar kunt u (vrije entree) de tentoonstelling van Jan Wagner bezoeken. Jan Wagner studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanuit zijn fascinatie voor de tragiek en de schoonheid van verval schiep hij in zijn kunst een esthetische, schilderachtige werkelijkheid waarin abstracte weergave een steeds prominentere rol speelde. Meer info daarover op de website https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma/jan-wagner
 
Kortom, de Open Monumentendag en het Kasteel van Rhoon een bezoek meer dan waard.

Info: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma/open-monumentendag

Albrandswaardse monumenten? https://www.openmonumentendag.nl/comite/albrandswaard/